Beleef Street Art Rotterdam op je weg naar het Fotofestival en schiet een paar mooie foto's!

Wil je -onderweg naar het Fotofestival aan de Maas - op een bijzondere manier kennis maken met Rotterdam? Loop dan vanaf Centraal station via de Street-art-route naar de Kop van Zuid. Rotterdam heeft een gigantische hoeveelheid indrukwekkende street art, die in de wandelroute van Rewriters010 uitgebreid te bewonderen is. De hoofdroute start bij het Centraal Station van Rotterdam en leidt je vervolgens door het centrum van onze prachtige Havenstad naar de Schiedamsedijk (tussen nummer 13 en 14 op de kaart). In het verlengde van de Schiedamsedijk ligt de Erasmusbrug. Steek deze over en sla rechtsaf de Wilhelminakade in naar het Nederlands Fotomuseum. Je komt daarbij op verschillende plekken en gaat de diverse fotogenieke gezichten van Rotterdam zien.

Voor Rewriters010 worden er muurschilderingen geschilderd door verschillende, lokale kunstenaars. Zij vertegenwoordigen allemaal een eigen unieke stijl waardoor ieder werk bijzonder is. Naast nieuw werk worden bestaande werken ook meegenomen in de route, waardoor deze zich constant blijft ontwikkelen. De route staat dus open voor alles waarin Rotterdam en street art samenkomt, om die vervolgens aan de bezoeker te laten zien.

De route door het centrum kan ook gelopen worden middels de kaart die je hier gratis downloaden (https://rewriters010.nl/rotterdam-street-art-route-rsar/ ) kan om zelf uit te printen. Staat ook hieronder. Street art is echter een bijzonder dynamische kunstvorm: kunstwerken verdwijnen net zo snel als er nieuwe bijkomen. Om de meest recente versie van de route te kunnen wandelen kan het beste van de app (kosten € 1,-) gebruik worden gemaakt, deze wordt met regelmaat bijgewerkt. Download hier de app: https://www.hiphopinjesmoel.com/rewriters010/rewriters-app-update-summer-2018/