Mediakit en perscontacten

Voor, tijdens en na het Festival wordt er door verschillende media aandacht aan het Festival besteed. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee; niet alleen voor het festival, maar zeker ook voor de zichtbaarheid van deelnemende fotografen, de betrokken partners en de vrijetijdsfotografie in het algemeen. We willen waar mogelijk pers en andere publicisten in hun werk ondersteunen.

We hebben daarom een mediakit samengesteld die u kunt downloaden:

=> Download hier de mediakit

Communicatierichtlijnen

De teksten en beeldmateriaal (de 'mediakit') worden door het Fotofestival aan de Maas ter beschikking gesteld aan pers en andere media die aandacht willen besteden aan het festival. Wij verzoeken u echter de volgende spelregels in acht te nemen.

Beeldmateriaal

1. Indien u foto's uit de mediakit gebruikt, dan de fotografen bij de foto's vermelden. U vindt de namen in de filenamen en in de metadata van de bestanden (IPTC, onder het kopje copyright).

2. Indien u foto's wenst aan te snijden graag eerst toestemming vragen van de fotografen via het festival  / Wybe Hietbrink, tel 06 4060 1322. Dit geldt in het bijzonder voor
a. Demo series
b. Foto's Deliplein van Mike Harris

3. Van het seriematig werk zijn enkele series als één beeld opgenomen.

4. In de mediakit die u hier kunt downloaden zijn niet altijd hoge resolutiebestanden opgenomen. Van alle voorbeeldseries zijn hoge resolutiebestanden beschikbaar voor gebruik in geprinte media, maar deze mogen niet via digitale media verspreid worden.

Teksten

5. Tekstmateriaal kunt u vrijelijk aanpassen naar behoefte.
Graag in teksten vermelden dat het festival plaatsvindt van 10 tot 13 mei in het Nederlands Fotomuseum en op het nabij gelegen Deliplein in Rotterdam.
Website: www.FotofestivalaandeMaas.nl

Publicaties en Contact

6. Indien u over het festival publiceert verzoeken wij u ons hierover te informeren middels een presentie-exemplaar of een mail met een link naar het betreffende artikel, of een digitale versie van de publicatie. Wij delen uw publicaties graag via onze social media met derden.

Contactgegevens:

Wybe Hietbrink (marketing festival)
06 4060 1322
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Spinbolplein 7
3052 XS Rotterdam

Tot slot

De mediakit zal in de aanloop naar het festival steeds worden geactualiseerd en waar zinvol uitgebreid.