Een heel geslaagd Fotocafé Woerden!

Voor een afgeladen zaal vertelde Vincent Menzel aan de hand van vragen van Nicole Robbers over zijn kleurrijke ervaringen als journalistiek fotograaf.

Seriematig werk? "Nou, weet je, ik ga nooit de straat op om een serie te maken....

Vincent Menzel

Series ontstaan gewoon omdat je je iets langer op iets concentreert, of omdat je -soms na jaren- terugkijkt en ontdekt dat je een serie hebt gemaakt."

En hoe zit het met amateurfotografie? "Amateur, dat woord heb ik nooit zo kunnen zetten, wat mij betreft is iedereen gewoon fotograaf!... Soms zie ik amateurfoto's en denk ik, zo daar kan ik nog wat van leren!"

's Middags sprak Roel Rozenburg al over de fijne kneepjes van series met een kleine (onverwachts uitdijende) groep enthousiaste cursisten. Deelnemers brachten zelf werk in en hoewel een enkeling worstelde met de temperatuur, waren de reacties op de bespreking door Roel over de hele linie hart verwarmend.

Later op de avond konden de aanwezige fotografen hun portfolio of meegebrachte serie met een ervaren reviewer bespreken. Ton Meerman, Katherina Pohlmann, Corry de Kruif, Jeroen Toirkens en Harry Sikkenk zaten er klaar voor en de intekenlijstjes liepen al snel vol. Menigeen verzuchte dat het beschikbare kwartier per sessie helaas snel om was en dat ze graag nog wat langer met hun inspirators hadden gesproken.