And if you love us.... like us on Facebook!! En als je toch lekker bezig bent, ga dan ook even kijken op onze Instagram pagina en deel al die mooie beelden met je vrienden. Help ons 'to spread the news' wink

Kom je vanaf CS overweeg dan de Street Art route te lopen!! ... an other taste of Rotterdam!

Winnaar dag 4 pop-up expo

Ook op de laatste dag van het festival is er een winnaar gekozen uit de foto's die opgehangen werden in de pop-up expo-container. De winnaar van een abonnement op Hollandse Beelden is Marja Suur met een prachtig straatbeeld (dat wel iets van de sfeer op het Deliplein had :-)) Proficiat!

winnaar van dag 4: Marja Suur

Muziek op het Deliplein

Er is elke dag muziek op het Deliplein. Vooral in de loop van de middag wordt het muzikaal gezellig. Behalve de mannen die 'plaatjes' draaien, zijn live in ieder geval deze bands te bewonderen:

The Funk Sweep

Zaterdag 12 Mei, van 16:30 tot 18.00uur Deliplein

Groovy Funk on the go; Twee saxen, keyboard voor de baspartij, drums en zang. En wil je echt los en naast je fotografie ook je zang carriere een boost geven, than GRAP THE MIC! ...hij hangt er voor jou! :-)

Beeldfabriek010

Ook Beeldfabriek010 doet mee met het Fotofestival aan de Maas! Beeldfabriek010 is een aanbieder van cursussen fotografie, video en digitale media in Rotterdam. Creatieve cursussen voor beginnende en gevorderde beeldmakers die verdieping willen. Wij zijn trots dat we de officiële opening van Beeldfabriek010 mogen hosten tijdens het festival op 10 mei en iedereen is welkom! (Zie programma!)

Wie zijn er straks te zien in het Nederlands Fotomuseum? De shortlist is bekend!

De afgelopen dagen is er nog driftig overlegd gevoerd. Om zo veel mogelijk fotografen aan bod te kunnen laten komen, moesten vrij veel series ingekort worden. In het museum is plek voor ongeveer 250 foto's, als je die ten minste een beetje museaal wil exposeren. Daarom was overleg nodig met de genomineerden om hun akkoord te krijgen op deze aanpassing. Om dezelfde reden hebben we ook besloten maximaal één serie per fotograaf te tonen.

Maar we zijn er uit en hier zijn de 41 fotografen die je straks kan bewonderen:

Longlist genomineerde fotoseries bekend!

Een prachtige verzameling fotowerk van 83 getalenteerde Nederlandse amateurfotografen met grote dank aan Nicole Robbers die met bloed, zweet en smiles meerdere keren door de zee van 18.000 foto's is gegaan. En als we Nicole mogen geloven dan hadden er ook best 150 namen op de lijst kunnen staan, zoveel interessant werk was er ingezonden.

Je staat er misschien niet bij stil….

Maar zo'n Fotofestival aan de Maas moet toch echt een vergunning hebben van de Gemeente. Het goede nieuws: DE VERGUNNING IS BINNEN!!! Hiep, hiep hoera, nu weten we zeker dat ook het feest op het Deliplein kan doorgaan. Een feest met veel foto's en veel activiteiten voor actieve fotografen.

10 t/m 13 mei 2018, Katendrecht, Rotterdam. See you there!

Inzending gesloten na een kleine stormloop op het einde

28 feb 2017. Het zit er op; de inzendingstermijn is vandaag om 24.00uur gesloten. Als je nog niet hebt ingezonden is het helaas niet meer mogelijk om nog mee te dingen naar een plekje in het Nederlands Fotomuseum. ALLE INZENDERS ENORM BEDANKT! Ook de worstelaars die maar geen vrienden konden worden met het systeem .

We naderen de 350 inschrijvingen !

9 jan 2018. Bijna halverwege de termijn waarbinnen je je beste werk kan inzenden en inmiddels gingen zo'n 350 fotografen je voor; 350 vrijetijdsfotografen die met hun fotoseries graag een plekje veroveren in het Nederlands Fotomuseum! Interessant en gevarieerd werk uit bijna alle genres; portret, documentair, landschap, natuur, model, stilleven, architectuur, straatfotografie, … Wij genieten er van en willen nog veel meer zien! In het museum kan de curator straks zo'n 50 series kwijt, dus er is een behoorlijke kans dat je er bij bent. Doe een gooi naar eeuwige roem en zend je mooiste series in! Het kan nog tot en met 28 februari. 

Soms verbaas ik mij over de wereld waarin wij leven…. (Wie niet?)

14 feb 2018. Vandaag heb ik weer wat foto's van inzenders via ons instagram account gepubliceerd. Ik wilde ook een mooie serie plaatsen, waarop naakt te zien was, heel artistiek en verantwoord. Nou ja, dat vond ik, maar meneer Instagram had daar toch een andere mening over. Binnen een paar seconden was de serie weer verwijderd in de strijd voor goede Amerikaanse zeden. (Ze schijnen er echt te zijncool). Daarom hier uit protest alsnog deze mooie serie.