And if you love us.... like us on Facebook!! En als je toch lekker bezig bent, ga dan ook even kijken op onze Instagram pagina en deel al die mooie beelden met je vrienden. Help ons 'to spread the news' wink

Beeldfabriek010

En voor wie het nog niet had opgemerkt: ook Beeldfabriek010 doet mee met het Fotofestival aan de Maas! Beeldfabriek010 is een nieuwe aanbieder van cursussen fotografie, video en digitale media voor volwassenen in Rotterdam. Creatieve cursussen voor beginnende en gevorderde beeldmakers die verdieping willen. De officiële opening van Beeldfabriek010 is zelfs tijdens het festival op 10 mei en iedereen is welkom!

Wie zijn er straks te zien in het Nederlands Fotomuseum? De shortlist is bekend!

De afgelopen dagen is er nog driftig overlegd gevoerd. Om zo veel mogelijk fotografen aan bod te kunnen laten komen, moesten vrij veel series ingekort worden. In het museum is plek voor ongeveer 250 foto's, als je die ten minste een beetje museaal wil exposeren. Daarom was overleg nodig met de genomineerden om hun akkoord te krijgen op deze aanpassing. Om dezelfde reden hebben we ook besloten maximaal één serie per fotograaf te tonen.

Maar we zijn er uit en hier zijn de 41 fotografen die je straks kan bewonderen:

Longlist genomineerde fotoseries bekend!

Een prachtige verzameling fotowerk van 83 getalenteerde Nederlandse amateurfotografen met grote dank aan Nicole Robbers die met bloed, zweet en smiles meerdere keren door de zee van 18.000 foto's is gegaan. En als we Nicole mogen geloven dan hadden er ook best 150 namen op de lijst kunnen staan, zoveel interessant werk was er ingezonden.

Inzending gesloten na een kleine stormloop op het einde

28 feb 2017. Het zit er op; de inzendingstermijn is vandaag om 24.00uur gesloten. Als je nog niet hebt ingezonden is het helaas niet meer mogelijk om nog mee te dingen naar een plekje in het Nederlands Fotomuseum. ALLE INZENDERS ENORM BEDANKT! Ook de worstelaars die maar geen vrienden konden worden met het systeem .

Soms verbaas ik mij over de wereld waarin wij leven…. (Wie niet?)

14 feb 2018. Vandaag heb ik weer wat foto's van inzenders via ons instagram account gepubliceerd. Ik wilde ook een mooie serie plaatsen, waarop naakt te zien was, heel artistiek en verantwoord. Nou ja, dat vond ik, maar meneer Instagram had daar toch een andere mening over. Binnen een paar seconden was de serie weer verwijderd in de strijd voor goede Amerikaanse zeden. (Ze schijnen er echt te zijncool). Daarom hier uit protest alsnog deze mooie serie.

Zend je fotoseries in, het kan vanaf nu!

1 Dec 2017. Het is zover; wij zijn er klaar voor om jullie mooiste, spannendste en meest verrassende fotoseries in ontvangst te nemen! De software die nodig was om seriematig fotowerk digitaal in te kunnen zenden is door ons beproefd en goed bevonden. De poort is open: tot en met 28 februari 2018 kan je inzenden. Kijk onder deelnemen en volg de instructies. Overtuig de curator dat jouw werk er bij hoort! Dan hangt jouw werk van 10 tot 13 mei 2018 in het Nederlands Fotomuseum. Voor eventuele vragen kan je terecht bij Harry Sikkenk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Veel succes namens Harry, John, Hans, Diana, Freek, Obe, Ruud, Nicole en Wybe!

Je staat er misschien niet bij stil….

Maar zo'n Fotofestival aan de Maas moet toch echt een vergunning hebben van de Gemeente. Het goede nieuws: DE VERGUNNING IS BINNEN!!! Hiep, hiep hoera, nu weten we zeker dat ook het feest op het Deliplein kan doorgaan. Een feest met veel foto's en veel activiteiten voor actieve fotografen.

10 t/m 13 mei 2018, Katendrecht, Rotterdam. See you there!

Een heel geslaagd Fotocafé Woerden!

Voor een afgeladen zaal vertelde Vincent Menzel aan de hand van vragen van Nicole Robbers over zijn kleurrijke ervaringen als journalistiek fotograaf.

Seriematig werk? "Nou, weet je, ik ga nooit de straat op om een serie te maken....

Vincent Menzel

We naderen de 350 inschrijvingen !

9 jan 2018. Bijna halverwege de termijn waarbinnen je je beste werk kan inzenden en inmiddels gingen zo'n 350 fotografen je voor; 350 vrijetijdsfotografen die met hun fotoseries graag een plekje veroveren in het Nederlands Fotomuseum! Interessant en gevarieerd werk uit bijna alle genres; portret, documentair, landschap, natuur, model, stilleven, architectuur, straatfotografie, … Wij genieten er van en willen nog veel meer zien! In het museum kan de curator straks zo'n 50 series kwijt, dus er is een behoorlijke kans dat je er bij bent. Doe een gooi naar eeuwige roem en zend je mooiste series in! Het kan nog tot en met 28 februari.