titelpag-24DF840EF-146A-480F-BB1B-1F7F675B2FB1.jpg

THE END!

(… for now cool)

14 mei 2018. Het is voorbij, voorbij gevlogen mogen we wel zeggen! Alles bij elkaar hebben we duizenden bezoekers mogen verwelkomen in het Nederlands Fotomuseum en op het Deliplein! Wij vonden het top dat we zoveel mensen van prachtige foto's konden laten genieten en beregezellig!

We zijn uiteraard dankbaar voor alle ondersteuning die we hebben gekregen. In de eerste plaats dank aan Ruud Visschedijk en het Nederlands Fotomuseum dat zijn deuren openzette voor het werk van vrijetijdsfotografen en daar met curator Nicole Robbers en Mira Matic een ongekend mooie tentoonstelling van maakte. Dank ook voor de enorme inzet van Marcel Kollen, die zijn logistieke- en projectmanagement ervaring met Rotterdam Photo voor ons inzette! Maar ook veel dank voor onze sponsors zonder wiens financiële ondersteuning wij dit onmogelijk hadden kunnen organiseren. En dan alle media die (al dan niet als mediapartner) aandacht aan ons festival hebben besteed; waar zouden wij zijn zonder hun communicatie? En natuurlijk ook dank aan de organisaties die het Deliplein wisten te vullen met interessante activiteiten en exposities!

Maar misschien wel het aller belangrijkste: dank aan jullie!... Inzenders van al die prachtige fotoseries ! Niet iedereen begrijpt hoeveel tijd, energie en emotie jullie in jullie werk hebben gestoken om uiteindelijk tot een fotoserie te komen die je inzendwaardig vond. Maar dat is wel waar het allemaal overgaat, als we het hebben over kunst en cultuur: Het delen van die beelden en onderliggend lief en leed, gedachten, associaties en gevoelens en de daaruit voortvloeiende inspiratie, dat is waarom het belangrijk is dit soort festivals te organiseren!

Warme groet uit Rotterdam en tot over 2 jaar!

John Middelkoop, Diana Bokje, Harry Sikkenk, Hans van Weelden, Obe van Mierlo, Freek Kooij, Wybe Hietbrink